גיוס עובדים כבר מזמן לא דבר שבשגרה, לא דבר שמה בכך. גיוס עובדים זו תעסוקה יום יומית שבמהלכה עליות ומורדות לבעל העסק ובעיקר השקעה כספית גדולה מאוד! חשוב לומר כי תהליך הגיוס הינו חייב להיות כחלק מהעשייה של בעל העסק או מי מטעמו בתוך הארגון אלה יכול להתבצע על בסיס מיקור חוץ עסקים, סוכנים ואתרים ששמים על עצמם למצוא לבעל העסק מאץ מתאים.
כשבעל העסק הולך למסע של גיוס עובדים, יותר מכדאי שיעשה זאת בצורה חכמה ושיכין את עצמו ואת העסק בצורה הטובה ביותר. מכאן היה חשוב להעלות מספר נק’ שיכולות לשפר את ההצלחה שלכם כבעלי עסקים בגיוס העובד/ת הבא שלכם:
- יצירת “כובע” לעובד, דאגו כבעלי עסקים להגדיר מה הערך של העובד לעסק, מה הפונקציות הבסיסיות שעליו למלא, מה הפעולות הקונקרטיות שתחת האחריות שלו לבצע ומה הסטטיסטיקות שלו, כיצד הוא נמדד.
- פיננסים, הבינו כי עובד היא הוצאה פיננסית משמעותית וכי יש צורך בהכנה תקציבית למימון משכורת ומיסים שונים ובעיקר לבחינת הכדאיות להבאתו של העובד. אך לא דיי בכך, יש להבין כי העובד חייב לתרום לעסק ולפיתוחו והכנסתו, המשמעות לכך הוא שנדרש לבנות לעובד מודל תגמולים שיהיה ביחס ישיר להכנסה לעסק ולתרומה שלו לכך.
- הגדרת תפקיד ויצירת מודעת דרושים איכותית, על בעל העסק להכין טקסט המכיל את תיאור העסק והפעילות העסקית שלו, את אופי העבודה ונתונים קונקרטיים על פעילותה, ולבסוף התנאים הנדרשים להגשת מועמדות. לבסוף קיים הצורך להשאיר פרטים להשארת קו”ח ולקבלת עוד פרטים.
- ניהול תהליך הגיוס, יש הצורך להבין כי הגיוס הינו תהליך שעובר העובד וממנו הוא מקבל רמזים ונתונים על רצינות ומהות העבודה. על כן ישנם מספר נתונים שיש לשים עליהם דגש, ראשית לא לראיין פעם אחת אלה ליצור תהליך בעל מינימום שתי ראיונות, שנית כל ראיון צריך להיות עם דמות אחרת ובמטרה אחרת ( מקצועית, אישיותית).
- תכנית הכשרה, עובד שירצה לבוא ולעבוד אצלכם הוא עובד שידע לאן הוא נכנס ובאיזה תהליך הוא נכנס לעבודה. היכולת להכניס תהליך הכשרה לעבודה גם במידה ומדובר רק בחפיפה הינה קריטית והיא תהיה הגורם שבעבורו העובד/ת יכנס לתפקיד.
ישנם נתונים וגורמים נוספים שיש לתת עליהם את הדעת ושיכולים להפוך את תהליך הגיוס לפעולה שתביא את העובד המתאים ביותר.. אך זו רק ההתחלה.
לציק ליסט מלא ניתן ללחוץ כאן ולקבלו ללא עלות.